Карбонът в интериорния дизайн на дома

Карбонът в интериорния дизайн на дома

Въглеродни влакна и интериорния дизайн на дома

Много компании за домашен дизайн избират мебели от въглеродни влакна. Самото съзерцаване на маса или стол, изработени от този материал, ни кара да мислим, че се намираме в музей на модерното изкуство. В същото време тези мебели са много здрави,  благодарение на технологията за обработка на въглеродните влакна. Същата тази технология се използва за производството на състезателните автомобили от Формула 1. Футуристичният дизайн и елегантността, които повечето от тези мебели притежават, често ни напомнят за арт инсталация и ни карат да ги искаме да ги имаме у дома си.

 

Карбонов диван Universe

 

Форма и функция

Стилният бляскав външен вид, който карбона придава на всяка мебел, е неоспорим. Черните блестящи мебели могат бързо да се превърнат във фокус на всяка стая, в която се намират. Те лесно могат да се впишат в интериора на хотелска стая, във вашия офис или в собствения ви дом.

 

Момченце с майка си, седнало върху карбонова маса Serenity

 

Не само впечатляващият вид обаче кара производителите на мебели и интериорните дизайнери да предпочитат този материал. Всички столове и маси от въглеродни влакна са много издръжливи и в същото време функционални. Не бива да се притеснявате, че ще имате произведение на изкуството в средата на хола си, което няма да можете да използвате, защото е неудобно. Това не е така, въпреки че повечето хора се предубедени към мебелите от карбон. Напротив, те са лесни за използване и в същото време много удобни.

Какво е това карбон?

Въглеродните влакна (карбон) са много здрави и леки и затова се прилагат при производството на различни продукти, за които здравината, издръжливостта и луксозният дизайн са важни. Този материал е мечтата на всеки дизайнер, защото е много по -лек от алуминия и много по -здрав от стоманата.

 

Карбонов шезлонг Carboleaf до басейн

 

Има и няколко други причини, които го правят толкова ценен в интериорния дизайн:

  1. Първата е, че е устойчив на корозия, което го прави идеален за вашия дом. Можете да използвате мебелите, направени от него, във вашата градина без никакво притеснение.
  2. Друга причина е, че този материал остава стабилен дори след контакт с топлина или влага.
  3. Още един фактор, който трябва да се вземе предвид, е неговата абсорбция на енергия.
  4. Когато добавим модерния външен вид, който въглеродните влакна придават на изработените от него продукти, ще имаме идеалния материал за мебели.

Петте ползи от използването на въглеродни влакна в интериорния дизайн на дома

По -горе споменахме някои от причините въглеродните влакна да са предпочитаният материал за интериорен дизайн. Сега ще влезем в подробности:

• Теглото на карбона – това няма да е първият път, в който ще кажем, че карбонът е по -лек от другите материали. Това го прави подходящ за интериорен дизайн на дома. Представете си колко по -лесен би бил животът ви, ако не се налага да вдигате тежки маси или столове, когато искате да пренаредите интериора си.

 

Маса Infinity от карбонова нишка

 

• Цена и разходи – Карбонът има славата на изключително скъп материал. Но напоследък цената му започна да намалява благодарение на производствените решения и иновации.

• Универсалност - той е универсален по отношение на използването му. Въглеродните влакна не винаги трябва да са видими, за да направят една мебел здрава. Той е перфектен в ролята на подпомагане и укрепване на цялата конструкция, ако е необходимо.

 

Карбоново бюро с компютър и стол

 

• Якост - въглеродните влакна са около пет пъти по -издръжливи от стоманата. Този факт позволява на дизайнерите да изразят въображението си по всякакъв възможен начин.

• Модерният външен вид - този материал непрекъснато подобрява своя облик. Най-новото е, че сега се предлага в цветове, а може да бъде и под формата на различни плетки на тъканите.

 

Свързани публикации