Българско представителство на изложенито Index Дубай 2019

Българско представителство на изложенито Index Дубай 2019

INDEX Dubai – Мецдународно изложение за Близкия Изток и Северна Африка

От 15 до 19ти септември 2019г. в  Dubai World Trade Centre, Дубай, ОАЕ се проведе най-голямото международното изложение за Близкия Изток и Северна Африка– IndexDubai, част от “Middle East Design and Hospitality Week 2019”посветено на интериорния дизайн. Това е най-мащабното дизайнерско изложение, което свързва архитекти, интериорни дизайнери, разработчици и специалисти по поръчки с нови марки, стартиращи тенденции и най-големите международни имена в интериорното обзавеждане и обзавеждане във всички индустрии.

 

шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум

 

Изложението беше открито лично от емира на Дубай - шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, министър-председател и вицепрезидент на Обединените Арабски Емирства. За трите дни, в които се проведе, то беше посетено от над 50 000 посетители от повече от 76 държави.

 

Българският щанд

Един от запомнящите се участници, обрали овациите на публиката, е Българското студио за интериорен и продуктов дизайн – SiDesign. То бе представлявано от инж.-диз. Симона Грошевска, съвместно с партньорите й от Carbon Touch Ltd, Мебели Рабелс и Студио Корк. Те представиха няколко продукта с оригинален авторски дизайн: помощна маса „Loop”, помощна маса „Help Me”, както и безспорните фаворити – две иновативни изделия изработени от високотехологичен материал карбон (carbon fiber) – купа за плодове „Hats off” и мивка за баня "Nami".

 

Симона е участвала в редица международни изложения за дизайн, между които Milan Design Week. Освен доказал се интериорен дизайнер, тя е фотограф и йога инструктор. На изложението в Дубай, Симона отново показа стил и класа, като българският щанд беше един от най-колиритните и запомнящи се в изложението. Той беше посетен от редица местни и чуждестранни професионалисти в сферата на дизайна и архитектурата, топ мениджъри от Emirates и няколко други авиокомпании, представители на  един от най-големите строителни тръстове в Саудитска Арабия – Awtad Al Akaria и др.  

 

Българският щанд на изложението Index Dubai 2019

 

Българските участници бяха и сред малцината поканени на работна закуска, организирана от генералния консул на Холандия в Дубай Н. Пр. г-н Ханс Сандее, който също отдели време, за да посети българските изложители и да обмени идеи и възможности за бъдещо партньорство. 

 

инж.-диз. Симона Грошевска и Карбоновата купа за плодове "Hats off"

 

Свързани публикации