Производствени методи и технологии

Производствени методи и технологии


За да произведем продукт, който да задоволява Вашите очаквания, ние използваме висококачествени матрици, добре разработени процеси, превъзходни материали и висококвалифициран екип от специалисти.

Всички части по конкретен единичен продукт, както и масови продукти от въглеродни влакна, се произвеждат с висококачествени епоксидни смоли и висококачествени материали. Използваме втвърдяваща фурна за производство на продукти, устойчиви на високи температури. Можем да произвеждаме продукти според Вашите конкретни параметри за качество и издръжливост. Нашите технологии включват ре-preg layup и автоклав обработка, мокър лам, VRTM (вакуумна смола трансфер формоване), и високо температурна преса формоване. CNC рязане, вакуумно опаковане, демонтаж, изрязване и довършителни работи. Възможностите на CNC позволяват подрязване на сложни части, рязане на отвори, прозорци и лога на всякакви размери.

  • Работа с композити 

Можем да извадим матрица от Вашия съществуващ детайл или да го моделираме, да изградим формата и да изработим нова матрица. Сложността на детайла, бюджетът и времевата линия ще ни помогнат да определим кой процес ще предприемем.  • 3D моделиране и дизайн 

Имаме специална услуга, която е в състояние да превърне концептуалния Ви дизайн в готов продукт за производство. От 2D скица до създаването на конфигурируеми параметрични 3D модели, ние предлагаме изчерпателен CAD проект за всеки проект.

  • Вакуумно формоване / VRTM (вакуумна смола трансфер формоване)/


Подобен на RTM процеса, VaRTM е процес за формоване на композитни структури, усилени с влакна, при който лист от гъвкав прозрачен материал, като например найлон или пластмаса, се поставя върху пластовете материал върху матрицата и се запечатва. Вакуумът отстранява въздуха от продукта и помага на VARTM машината да измерва съотношението на сместа и смесения поток от обезвъздушена смола и компресираните композитни влакна, разположени под вакуумната торба. Процесът на VaRTM намалява изискванията към инструментите и може да предложи икономии на разходи в сравнение с процеса на RTM в приложения, където изискванията за повърхността са по-малко строги.   

  • Wet lam  
  • Формоване чрез преса при висока температура (high- temperature press molding)

  • CNC рязане 

Възможностите на CNC позволяват подрязване на сложни части, рязане на отвори, прозорци и лога на всякакви размери.  • Шлайфане (grinding)